Alaptare

Nu mai am lapte? AM!

[Mic intro: criza]

Zilele astea sigur are un alt puseu. Intr-un an au fost mai multe si doar cel de la 3 luni a fost de speriat. Mi-l aduc aminte perfect. A fost solicitant pentru noi, simteam ca nu mai am lapte, sanii erau moi, foarte moi si a fost prima si singura data cand am avut lapte praf in casa. Au fost cam 5 zile de haos total. Cel putin serile, dupa ora 17, erau chinuitoare, atat pentru mine, cat si pentru Catrinel. Stateam cu ea in brate, ii cantam, ii aratam cate si mai cate (de nu am facut turul casei- parca era muzeu si fiecare lucrusor- o capodopera extraordinara si nemaipomenita), imi cerea sanul intruna, ba il voia, ba nu il voia, avea si maraieli in program pe care nu le intelegeam. Teorie stiam. Are puseu. Trebuie sa stau pe baricade cu alaptarea si sa am incredere in corpul meu, dar am cedat. Pe la 11 noaptea l-am trimis pe Bogdan dupa lapte praf. El a fost stalpul meu atunci. Imi tot repeta: „Madi, ai lapte, asa scrie ca se intampla acum- are puseu!”. Eu il luasem pe „Nu” in brate si s-a dus la supermarket. Vorbeam pe Skype ca zapacitii ce lapte praf sa ia. Habar nu aveam. I-am spus sa ia o cutie oarecare sa punem in biberon. Poate ma intrebi de unde biberon? De la pompa de muls, altfel nu am aveam de unde. Cat timp a fost plecat in goana dupa laptele praf, Catrinel s-a linistit, dar eu tot inversunata eram pe mine ca nu mai am lapte. Da, am plans si in zilele alea nu prea eram flower power.

Bun… avem laptele praf. Dar, stai asa ca Bogdan luase un supliment cum ar veni. Haha! Bogdan citise ca nu ai voie sa dai supliment daca nu consuma deja lapte praf. O intreaga alandala la noi in casa. Bine ca a noastra Bucurie se linistise orele alea. Mama o pazea, iar noi eram in bucatarie consternati ca „Uite, Bogdan! Nu putem sa ii dam asta!”. Replica lui: „Bine, oricum nu voiam!” [Acum ma intreb daca nu a facut intentionat asa] Inca o data subliniez ca eram documentata despre puseul de crestere (depasisem cu brio pe primele), insa cand esti cu puiul in brate si il vezi ca „nu se satura” (singura data cand am crezut asta si am crezut aiurea) te face sa ii dai alternativa (pe care nu am dat-o, ulterior). A doua zi, Bogdan a venit cu a doua cutie de lapte praf. Asta era lapte praf. Asa! Gata! Hai sa il preparam. Cand vedeam ca se apropie ora 17, pfff! Ma lua cu transpiratii si cu frica. Dupa multa rabdare si sustinere am trecut cu brio seara, cand, pe la 21, s-a trezit. Am atasat-o si nu si nu! Il scotea, il mototolea, dar nu sugea! Am preparat laptele praf. Ditamai procesul. Nu stiu cata apa, cate lingurite, amesteca, raceste, pana in x minute trebuie sa il bea. Oleoleo! M-am lasat pagubasa. Am preparat un biberon, am gustat eu din el si am zis ca asa ceva nu ii voi da niciodata copilului. Nu mi-a placut gustul. Si de aici am prins curaj. Au mai fost vreo 2 zile de puseu si totul a revenit la normal.
Iti spun ca paranoia e la puterea maxima la puseul de 3 luni. Ma mulgeam cu pompa, curgeau cateva picaturi si apoi nimic. Aveam motive sa cred ca nu mai am lapte. Dar… AVEAM si inca AM!

PS: Patania de ieri. Eram in mall, la un loc de joaca si Catrinel isi exersa mersul de caprioara intre mine si B. Se citeste bucuria pe fatuca ei dodoloata atunci cand ajunge in bratele noastre. Ajunsese in bratele mele si ne giugiuleam putin. A vrut sa faca o mica pauza si ne-am jucat impreuna. In spatele meu, o bunicuta ii facea cu mana si ea radea. La un moment dat, Catrinel a tras de gulerul bluzei mele sa verifice (cred) proviziile ei (Haha!). A tras putin bluza si s-a uitat pe sus inauntru pret de 1 secunda. Asa mai face cateodata. Daca vrea san, imi ridica direct bluza de jos. Ei, si ce-mi aud mie urechile? „E rusine! Esti fata mare! E rusine! Tata e caca!”. Catrinel se uita buimaca la ea. Eu ma rugam in sinea mea sa nu ii spuna ei. Eu nu o vedeam pe bunicuta, statea in spatele meu. M-am intors si repeta „caca”. Ptiu! Serios? Chiar nu glumeai? Speram sa glumesti! Asta imi mai trebuia! Am ramas consternata.

DSC07704

DSC07671

DSC06898

DSC06897

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *