Alaptare

Dintisorii

[Mic intro: bibi! Catrinel si bebelusul ei]

Bibi al ei e tare iubit de Catrinel. Il ia cu ea la joaca, ii da sa manance titi, uneori, cand isi aduce aminte de el, il ia la somn. La somn, ii prefera pe ursuleti. De ceva timp, are mare grija de bibi al ei, bibi fiind primul cadou de la Mos Craciun Bogdan. Asadar, are 12 ani bibi. E mai mare decat Catrinel! Haha!

Daca vede pe afara vreun bebelus care suge titi, se opreste, il studiaza, vrea sa stea langa el, poate chiar sa ii dau titi. E atat de adorabila!

Dar mai adorabila e cand ii da ea titi bebelusului ei!

De ce am pus titlul Dintisorii? Deoarece dintii ei sunt demineralizati si de vreo luna a inceput din nou sa se macine dintele lateral de sus, iar cine simte cel mai cel? Titi! Si cred ca macinarea a inceput odata ce nu a mai acceptat supele sau ciorbele in care ascundeam uleiul de ficat de cod, cu un gust gretos. Absolut gretos. Am fost si am vizitat stomatologul cu fiecare programare a noastra. A stat in bratele noastre, a fost consultata de fiecare data dupa ce doctorul termina cu noi, a acceptat pe la a treia intalnire sa deschida gura, insa e prea mica sa se inceapa vreo procedura. Am cerut sfaturi si pe un grup de sustinere, iar fix acelasi raspuns l-am primit. Dar eu nu mai rezist unei runde de ciobire sau orice cu dintii ei. Sau poate rezist. Acum ma intelege, stie ca trebuie sa schimbe pozitiile de supt pentru a se reface rana. E un omusor tare intelegator.

Avem si un tratament cam complex, as zice eu, de care eu tin cu sfintenie, vazand chiar o stopare a demineralizarii. Nu am pretentie de remineralizare in stadiul de acum, vreau doar sa inceteze evolutia.

Tratamentul suna cam asa (este luat in mare parte de pe grupul minune de pe Facebook):
– pasta de dinti homemade din ulei de cocos si calciu lactic pisat (aplic asemenea unui gel deseori)- folosim si noi aceasta combinatie
– ulei de ficat de cod de la Green Pasture
– bilute homeopate
– pasta de dinti Biorepair Junior
– gel Tooth Mousse
– supa de oase de vita cu maduva la vedere (care fierbe vreo 10 ore la foc mic. Odata si-odata voi scrie reteta simpla extrem de benefica)

Cu pasta homemade sau cu Tooth Mousse o dau de fiecare data cand imi aduc aminte fix inainte sa iesim afara, tocmai pentru ca stiu ca un timp indelungat ea nu va manca si gelul respectiv actioneaza asupra dintilor.

Pana acum cateva saptamani accepta supa de oase. Acum o refuza. Nu mai stiu sub ce metode sa o introduc. Mai pun stocuri la paste, in sosuri doar doar sa ia ceva de acolo.

E o intreaga nebunie, uneori ma supar (pe situatia in sine) ca nu accepta, dar incerc sa fiu pozitiva.

Uite-o pe Bucuria mea cum isi alapteaza bebelusul mare:

catrinelsibebe-1
catrinelsibebe-2
catrinelsibebe-3
catrinelsibebe-4
catrinelsibebe-5
catrinelsibebe-6
catrinelsibebe-7
catrinelsibebe-8
catrinelsibebe-9
catrinelsibebe-10
catrinelsibebe-11
catrinelsibebe-12
catrinelsibebe-13
catrinelsibebe-14
catrinelsibebe-15
catrinelsibebe-16
catrinelsibebe-17
catrinelsibebe-18
catrinelsibebe-19
catrinelsibebe-20
catrinelsibebe-21
catrinelsibebe-22
catrinelsibebe-23

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *