Travel

Inspira, Madalina!

[Povestea lor: Madalina, mama Raisei, mi-a povestit cum a fost nasterea. Ea a nascut la Maternitatea Medlife, Brasov]

“Mi-am dorit foarte mult sa o nasc pe Raisa in zodia capricornului, nasul meu este capricorn si este o persoană minunata, care ma inspira… si bunica mea este capricorn. Aveam DPN pe 22 decembrie; tinand cont ca urma sa nasc fața (si al doilea copil) ma asteptam sa vina mult mai repede, mai ales ca am avut dureri pelviene si de spate cu 3 saptamani inaintea nașterii.

21 decembrie…in vizita la cumnati (in afara Brasovului), doar eu cu permis. La 19:00 au inceput dureri de spate, total diferite de cele din primul travaliu. Ma durea spatele si uneori burta ca la menstruatie; o durere de 2 pe o scală 1-10. Am luat un No-Spa…cu gandul sa mai prelungesc vizita la cumnati…(si radeam eu: sa iasa capricorn 🤣). La 21:00 am plecat spre casa. Am condus aproape plangand; poziția de la volan imi era nefavorabilă si durerea de spate era mai acută (Eu am si o hernie de disc diagnosticata inainte de prima sarcina)
Am ajuns acasa. M-am auzit cu doamna doctor si i-am explicat simptomele, m-a sfătuit sa merg la clinica sa ma vada un dr totusi…ca pot fi contractii…

Eu Gigi Contra…ca nu simțeam contractii. Am culcat băiatul, a adormit si soțul si eu ma tot foiam prin pat…prin casa…

Ma tot gândeam ca daca totusi sunt in travaliu există riscul să nasc (mult mai repede!) acasa.
M-am sucit, m-am invartit. L-am trezit pe soț si am plecat la clinica, la 12:17 m-am urcat la volan… Am parcat, mi s-a facut un Tns care nu a inregistrat nimic (nicio contractie). Dna asistenta a zis totusi ca sa stau sa ma vada si dr de garda.

Venind in cabinet si vazand Tns ul m-a intrebat de ce am venit. I-am explicat ca ma doare spatele, nu simt contractii, dar ca am fix 40 săpt si e a doua sarcina…la prima am ajuns cu dilatatie 7 la spital si in 3 ore aveam bebelul in brate.

Ma examineaza si imi zice “ati stiut de ce ati venit” -> dilatatie 4 -> mers direct in sala.

De aici incepe distracția.

Eu radeam ca o nebuna, mi se parea totul un deja vu, stiam tot ce urma sa se intample, sala cu dusul, sala de nastere: parca se repeta istoria, dar de data asta pe mine nu ma durea nimic. Mi s-a montat cateterul de peridurala, fara insa sa injecteze anestezia pentru ca eu nu aveam dureri. Mi s-a montat iar Tns ul, care nu inregistra nicio contractie.

Toată lumea isi facea cruce in jurul meu: cum m-am dilatat eu 4 cm fără contractii? Toti ma intrebau daca ma doare. Am stat aprox o ora, in care am zis bancuri cu soțul meu pana m-au examinat din nou. Surpriza…tot 4 cm 😲 Apoi inca o ora (2:30) tot 4 cm. Ne-au trimis la culcare (la propriu!!!); ma apucaseră “nervii” pentru ca speram la o nastere mult mai rapida decat prima (3 ore). Am dormit linistiti pana la 6:30.

La 7 a sunat dr mea sa se intereseze de mine (aveam tot 4-5 cm) si le-a spus fetelor sa-mi rupă membranele si calciu si vitamine in perfuzie. S-a făcut schimbul de tură. Dupa perfuzie si manevra de rupere a membranelor (deloc dureroasa!), am inceput sa am (nu sa simt) contractii la 8 minute. O asistentă draguta m-a trimis la plimbare zicandu-mi ca ajuta travaliul. Am mers 50 m si aveam contractii la 5 min, apoi am mai facut o tura de hol si aveam 3 contractii/min.

In 2 minute s-a umplut sala de persoane competente, profi si foarte pozitive si drăguțe. Practic travaliul meu activ a inceput la ora 8 și la 9:40 a aparut minunea. A fost o nastere rapidă și usoara, am impins de 3 ori si gata.

Fetița a fost luata 3 minute de langa mine cat sa fie aspirata si infasata, apoi mi-a fost pusa pe piept și am stat impreuna nu o ora….ci 6 ore!, timp in care s-a atasat la san (a supt activ 2 ore) a dormit langa mine…nu ma saturam sa o privesc, am ațipit si eu cu ea langa mine 🙈…a fost minunat! Apoi au luat-o sa o spele cat m-au mutat pe mine in salon și ne-am reintâlnit vesele si curatele.

Ambele nasteri au fost de vis. Cu bancuri spuse in sala de nasteri, cu oameni pozitivi în jur, totul a decurs minunat. A doua a durut putin mai tare decat prima, dar au compensat cele 6 ore petrecute cu fetita imediat după expulzie. La prima nastere am vazut baiatul, facut poze cu el, apoi a fost luat si dus, spalat si l-am vazut la vreo ora dupa.

Doamna doctor e o femeie minunata: draguta, sincera si nu a incercat niciodată sa influențeze alegerile mele.
Eu am interacționat perfect cu ea, cu mesaje pe whatsapp, sms uri…cand era cazul…si telefon la 22.00 in ultima seara la care a răspuns imediat.

Cei de la clinica sunt foarte profi: incepand cu doctorul meu, doctorul de garda, neonatolog, anestezist, asistente, moase, infirmiere, consultantul in alaptare (Manuela Ilioiu ❤). Toți si-au dat interesul sa fiu eu si bebe bine. Eu de ambele dati m-am simtit ca intr-o mini vacanta…un team building in care invaț info despre cum sa conturez micuțul diamant.

Este tare amuzant…
Am avut multe variante de nume, combinatii de nume, care trebuiau să îndeplinească niste “conditii”.
In drumul spre clinica soțul mi-a spus: “Am visat cum o sa o cheme pe fetita”
M-a bufnit râsul, pentru ca stiu ca el nu visează.
Zic: “Ai dormit 15 minute…glumești?”
Zice: “Nu, am visat ca o cheama Raisa Antonia”
…si asa i-a rămas numele.

Antonia: nepretuit, frumos, demn de lauda
Antonia este o femeie cu un caracter puternic. Asemeni reprezentantilor sexului masculin, Antonia este ambitioasa, curajoasa, nerabdatoare si autoritara. Antonia este directa, orgolioasa si incapatanata.

Raisa: trandafir
Raisa este o persoana determinata, debordand de vitalitate, originala si vesela. Curajoasa si intreprinzatoare, Raisei i se potrivesc posturile de lider. Este extrem de feminina si ii place sa aiba grija de ceilalti, va fi o mama excelenta. Raisa este o femeie cinstita si directa, loiala si fidela. Este dinamica, se lasa adesea pe un plan secund pentru a ajuta persoanele dragi ei si nu ii este teama de competitie.”

inspira2bw-1

inspira2bw-27

inspira2bw-28

inspira2bw-30

inspira2bw-34

inspira2bw-35

inspira2bw-45

inspira2bw-48

inspira2bw-59

inspira2bw-69

inspira2bw-70

inspira2bw-72

inspira2bw-78

inspira2bw-80

inspira2bw-81

inspira2bw-82

inspira2bw-83

inspira2bw-86

inspira2bw-105

inspira2bw-109

inspira2bw-118

inspira2bw-120

inspira2bw-122

inspira2bw-126

inspira2bw-133

inspira2bw-139

inspira2bw-146

inspira2bw-153

inspira2bw-156

inspira2bw-160

inspira2bw-170

inspira2bw-180

inspira2bw-190

inspira2bw-195

inspira2bw-200

inspira2bw-212

inspira2bw-218

inspira2bw-242

inspira2bw-252

inspira2bw-269

inspira2bw-281

inspira2bw-19

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *