Lumea lor

Inspira, Izsak!

[Mic intro: Primul bebelus, Izsak! Mama lui, Ioana, mi-a povestit cum a fost nasterea. Ea a nascut la Regina Maria, Brasov.]

inspira1bw-1

Ce a fost diferit față de prima sarcină?

TOTUL 🙂 la prima sarcină, în afara gleznelor umflate, burta mare și senzația de oboseală spre sfârșitul sarcinii, nu am simțit că sunt însărcinată. Am lucrat până aproape de termen (mai aveam 2 săptămâni), nici nu simțeam ca sunt însărcinată. Însă acum, la a doua sarcină, am trecut prin toate simptomele cred. Cea mai dificilă parte cred ca au fost durerile din zona pelvisului.

Ce a fost diferit față de prima nastere?

Cele doua nașteri au semănat destul de mult. Am fost flower power până în momentul anesteziei, moment deloc plăcut. Dacă la primul copil, momentul când l-au pus lângă mine a fost unul scurt, de data aceasta am avut norocul de a sta cu bebe lângă mine câteva minute bune, ba chiar avem și poze din primele clipe.

De ce ai ales cezariana?

Cezariana nu a fost prima mea opțiune. Am vrut o naștere naturala pana în ultima clipă, când doctora mi-a explicat ca bebe are dubla circulară, și riscurile sunt mai mari la naștere naturala. Iar la a doua sarcina, nici nu ma mai interesa cum nasc, bebe sa fie sănătos și sa decurgă totul bine.

Cum a fost relația cu doctorul tău?

Excelentă. Am avut norocul de a o întâlni pe doamna doctor înainte de a rămâne însărcinată, cu câteva luni. Este un om minunat, care mi-a răspuns la toate întrebările, nedumeririle, mesajele 🙂 un suflet cald, un doctor foarte bun, care își dă tot interesul pentru pacient.

Ai avut un plan? Vreo dorință? Au fost respectate?

Mă consider o persoana organizată. Acasă totul a fost organizat, iar la spital, singura mea dorința, a fost sa îmi fie adus copilul cât mai repede după ce ajung la terapie intensivă, dorința respectată de cadrul medical.

Cum a interacționat personalul medical cu tine?

Începând cu infirmierele, moașele, asistentele, personalul de la neonatologie, medicii de garda etc. toți și-au dat interesul sa îmi răspundă la nelămuriri, să mă ajute în procesul de recuperare, bebe să fie bine.

Care au fost primele cuvinte spuse copilului?

Bine ai venit, minune 🙂

Însemnătatea numelui copilui?

Izsák – El (Dumnezeu) poate râde

Este un nume din limba maghiară, ce are corespondent și pe limba română, Isaac

inspira1bw-2

inspira1bw-4

inspira1bw-6

inspira1bw-11

inspira1bw-12

inspira1bw-14

inspira1bw-15

inspira1bw-17

inspira1bw-19

inspira1bw-22

inspira1bw-26

inspira1bw-29

inspira1bw-31

inspira1bw-32

inspira1bw-36

inspira1bw-39

inspira1bw-44

inspira1bw-48

inspira1bw-54

inspira1bw-56

inspira1bw-59

inspira1bw-64

inspira1bw-69

inspira1bw-73

inspira1bw-87

inspira1bw-100

inspira1bw-113

inspira1bw-118

inspira1bw-125

inspira1bw-128

inspira1bw-132

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *